Nyheter Visa alla

Wetterbygden Sparks gjorde processen kort med Mark Basket!

När Wetterbygden Sparks gästade anrika Kinnahallen under söndagen så gjorde man det i rollen som något av en favorit (även om kanske hemmalaget hade en annan syn på det), i så fall första gången detta debutår i landets högsta serie, SBL. Favoritskapet är inte alla gånger lätt att bära men i eftermiddag visade Sparks att man börjar växa in i SBL-kostymen på allvar genom att göra processen kort med Mark Basket och vinna med 84-50.

Inledningsvis så är det annars Mark Basket som inleder mest inspirerat och föga överraskande är det lagets viktigaste spelare, Kayla Roberts, som anger tonen genom att skjuta i en trepoängare för hemmalaget. Hemmaspelarna fortsätter på den inslagna vägen och spelar tätt och intensivt på Sparks-tjejerna som i detta skede av matchen låter sig dra med i det höga tempot som hemmalaget drar upp med många tekniska misstag som följd. Efter dryga fem minuter in i matchen börjar sen Wetterbygden Sparks ändå får ordning på grejorna och känslan är redan där och då att nu har “kvarnarna börjat mala”, 16-5 till bortalaget efter Q1.

Det är naturligtvis inte så enkelt att man på denna nivå, som SBL innebär, kommer till något stället och bara vinner på beställning. För några veckor sedan var A3 Umeå på besök i Sjuhäradsbygden och Kinnahallen och fick nöta ner ett hemmalag för att kunna avgå med segern till slut. Även i dag känns det som att motståndarna, denna gång i form av Vätterbygdens Stolthet, Wetterbygden Sparks, fick nöta ner motståndarna som ska ha all cred för sitt slit och för sin förmåga att aldrig ge upp. När nämnda kvarnar ändå väl börjat mala, så är det ändå klasskillnad på lagen under återstoden av första halvlek som Sparks till slut vinner med 44-18.

Andra halvlek handlar mångt och mycket om för bortalaget att hålla uppe både koncentration och intensitet. Med facit i hand kan man väl säga att det fungerade ungefär 50 procent av tiden (Q3) medan den övriga tiden (Q4) mer handlar om att spela av matchen med det resultat att hemmalaget kanske får lite väl fria tyglar. Seger till slut med 84-50 och andra raka segern i SBL är ett faktum för nykomlingen.

Precis som i den senaste matchen mot Uppsala Basket så är det inte bara de två poängen som gläder en dag som denna, utan kanske ännu mer intentionerna i spelet som nu utmynnat i starka prestationer två matcher i rad. I dag skjuter man 42 procent (13/31) från trepoängslinjen och man dominerar även returtagningen (vilket man i ärlighetens namn bör göra mot Mark Basket) genom att vinna densamma med 57-35. Extra roligt också att se de 22 assisten, ett kvitto på att individuellt starka prestationer försiggick av att bollen gick mellan spelarna med en enda sak i åtanke: bästa möjliga skottval för l-a-g-e-t Sparks.

På tal om individuellt starka prestationer så står “Louice “Lollo” Halvarsson återigen för en stark sådan med sina 20 poäng och 11 returer. Stephanie Gardner framstår mer och mer som den ledare hon är rekryterad som och är bara tre assists från en fin “triple-double” – Stephanie stannar därför “bara” på 18 poäng, tio returer och sju assists. Glädjande också att se att Sofia Hägg fortsätter spela aggressivt och är ett konstant hot vilket hennes 11 poäng, åtta returer och fyra assists är ett fint kvitto på.

Tyvärr för Wetterbygden Sparks del (med tanke på de två segrarna under den senaste veckan) så blir det nu ett (ofrivilligt) uppehåll på drygt en månad. Anledningen till detta är för att det svenska damlandslaget behöver låna både Francisco Pinto och Louice “Lollo” Halvarsson för att avsluta det pågående EM-kvalet som denna runda innebär bortamatcher mot Makedonien (17 november) och Italien (21 november). Nästa match för Wetterbygden Sparks är därför inte förrän lördagen den 1 december när Norrköping Dolphins gästar Huskvarna Sporthall.

Detta blir således en period att ta chansen och förstärka de saker som fungerat bra den senaste tiden. Om man nu ändå ska ha en träningsperiod på drygt en månad så är det ju klart att det är lättare att ha det med två segrar i ryggen än om det vore tvärtom – att det råder harmoni i Wetterbygden Sparks för tillfället går knappast ta miste på.

Sanningen är den att Wetterbygden Sparks numera är med i racet på allvar.