Wetterbygden Stars har säkrat en synnerligen viktig pusselbit. Det står klart när Jonatan Bohman i veckan satte sin namnteckning på det spelaravtal som förkunnar att han blir föreningen trogen de tre kommande säsongerna. Jonatan Bohman blir därmed den första spelaren att förlänga sitt avtal från fjolårstruppen och ska vi tro på ryktena så kan det vara mer på gång…

Jonatan Bohman anslöt till Wetterbygden Basketball inför debutsäsongen i SBL 2018-2019. Han hade då varit en tuff motståndare i Superettan och Alvik Basket och imponerat så pass stort på lagledningen att samma lagledning bestämde sig för att försöka locka den vid tillfället 26-årige värmlänningen till Sveriges vackraste bygd. Väl på plats i Huskvarna Sporthall har han aldrig gjort någon besviken, tvärtom: med en uppoffrande spelstil och med hårt arbete i första rum har han blivit synonymt med ”hard work matters” samtidigt som han också utvecklat sin offensiva repertoar och därmed blivit en mer komplett basketspelare.

Nu står det alltså klart att det blir spel med Wetterbygden Stars ytterligare tre säsonger och detta faktum förklarar huvudpersonen på följande sätt:

För mig och min sambo passar det utmärkt med ett treårsavtal i och med hennes studier här, nu vet vi bägge vad att förhålla oss till och det känns tryggt. Vi har sedan vi kom till Jönköping/Huskvarna trivts bra i stan vilket naturligtvis bidragit till det här beslutet. Jag ser fram emot att få Gabo Loaiza Perez som coach och att få lära utav honom samtidigt som jag inser vikten av att jag och resten av laget hjälper honom i hans utmaningar som ny coach på den här nivån. Gabo är en riktig ”basketnörd” och jag är övertygad om att vi tillsammans går mot en stark säsong. Jag vill även passa på och tacka föreningen för förtroendet genom att skriva ett avtal över tid och inte bara över ett år, det känns inspirerande och jag ska försöka motsvara förväntningarna på bästa tänkbara sätt, säger Jonatan Bohman.

Gabo Loaiza Perez är ny head coach i Wetterbygden Stars och är den som nu alltså får i uppdrag att kräma ur ytterligare basketkompetens ur den drygt två meter långe och 100 kilo tunge powerforwarden. Så här säger Gabo om att Jonatan Bohman nu är klar för de tre kommande säsongerna:

Jonatan Bohman är en spelartyp som alla coacher måste älska att ha i sitt lag. Han har bara ett läge när han spelar och han har bevisat för alla att han aldrig ger upp. Lika viktig han är för oss som spelare, lika viktig är han som individ betraktat. Den karaktär han besitter är inget man bara hittar hur som helst och i den bemärkelsen är jag extra glad att han nu tillhör oss. Han är en ärlig människa som kommer att fortsätta att ställa krav både på mig som coach, sina lagkamrater och inte minst: sig själv. Stora lag byggs av stora karaktärer och Jonatan Bohman är en av dom, säger Gabo Loaiza Perez.

Jonatan Bohman
# 15
Powerforward
Aktuell genom att precis skrivit treårsavtal med Wetterbygden Stars