Vi har en brinnande passion för basket och människor. Vi inkluderar och välkomnar alla, oavsett kön, etnicitet och ålder. Alla i klubben står bakom och respekterar domare, ledare, spelare, föräldrar, fans, sponsorer och partners. Vi tar ett stort socialt ansvar både på och utanför plan.

Wetterbygden Basketball drivs kontinuerligt av att alla som verkar inom klubben följer våra värdeord:
GLÄDJE – GEMENSKAP – TRYGGHET – RESPEKT

Wetterbygden Basketball följer och respekterar BARNKONVENTIONEN och samlar varje år in utdrag ur polisens beslastningsregister och arbetar regelbundet med att vår värdegrund ska vara levande för coacher, spelare och föräldrar.

Det finns ett TRYGGHETSRÅD som arbetar med värdegrundsfrågor i klubben och som enskilda kan vända sig till vid behov

Trygghetsrådet svarar till föreningens styrelser och består av:

Johan Söderkvist

Sussi Aulander