Förra veckan presenterades duon Jelena Krsmanovic och Emina Busatlija som klara för en fortsättning i Wetterbygden Sparks. En vecka har som sagt gått och nu är det dags för oss att presentera nästa duo. Det rör sig denna gång om inga mindre än Ebba Sjökvist och Anna Dahl som bägge bestämt sig för att fortsätta med sina respektive elitsatsningar. Därmed tar Sparks laguppställning inför 2019-2020 ytterligare form medan arbetet oförtrutet fortsätter med att krydda denna anrättning ytterligare.

Huskvarna-tjejen, Ebba Sjökvist, vet egentligen inget annat än att spela basket i sin barndomsstad. Efter studenten om några veckor på Sanda Basketgymnasium står det nu alltså klart att det blir ytterligare spel innanför kommungränserna för talangen uppifrån Stensholm. Ebbas främsta attribut som basketspelare är hennes fysik i kombination med att hon är förhållandevis “orädd” i sitt spel. I slutet av förra säsongen visade hon vilka kvaliteter hon besitter på sin pointguardposition, inte minst i kvartsfinalspelet mot A3 Basket, det ska nu bli spännande att se henne fortsätta bygga vidare på de insatserna och ta nästa steg.

“Huskvarnas stolthet”, Ebba Sjökvist, säger själv så här apropå att det nu står klart med ytterligare en säsong hos Vätterbygdens “finest”:

– Jag ser oerhört mycket fram emot att få representera Sparks ännu en säsong i SBL. Med tanke på att vi var nykomlingar ifjol så är jag övertygad om att vi redan inför säsong två vet mer om både oss själva och vad som väntar i form av motståndare, det ska vi försöka dra fördel av. För egen del gäller det för mig att fortsätta jobba hårt och samtidigt behålla en ödmjukhet. Att leda ett SBL-lag från bakplan är allt annat än enkelt men å andra sidan är det också det som gör det så himla roligt och inspirerande, säger Ebba Sjökvist.

Anna Dahl är nu ensam kvar (efter att Alice Jernberg förra säsongen fick kasta in handduken) om att tillhöra de spelare som varit med från allra första början när Wetterbygden Sparks sköt sina första hoppskott 2014. Med sin längd och spetskompetens i form av sitt trepoängsskytte har hon genom åren kommit och bli en viktig faktor i sin roll som “stretchspelare”. Dessutom har alla åren i organisationen gjort henne till en “informell ledare” i gruppen, en ledargestalt som alla hennes lagkamrater ser upp till, i dubbel bemärkelse.

Anna Dahl har tillsammans med resten av laget redan inlett försäsongen  och ser även hon fram emot andra året i landets högsta serie, SBL:

– Att återigen få chansen att representera klubben som kommit och bli som min familj känns helt fantastiskt. Jag gläds över att många spelare från ifjol kommer tillbaka, det känns som att vi har en del saker kvar att uträtta tillsammans. Det känns också spännande med en del nya röster på ledarsidan, det ska bli spännande att se vad de har att tillföra, säger Anna Dahl.

Sportchefen Dennis Aulander är även han glad över att det nu står klart med ännu två kontraktsförlängningar:

– Oerhört viktigt för oss att både Ebba och Anna bestämt sig för en fortsättning hos oss. Vi är många som både hoppas och tror att dessa bägge spelare nu på allvar är redo att ta nästa steg mot att en dag titulera sig fullfjädrade seniorspelare. För att klara av det behöver man vara redo både tekniskt, taktiskt, fysiskt och mentalt. Det ska bli spännande att se Ebba och Anna ta nästa steg i vinter inom alla dessa områden, jag är övertygad om att de har det i sig, säger Dennis Aulander.

Fakta Ebba Sjökvist # 9

Pointguard
19 år

Nyligen signat 1 år med Wetterbygden Sparks

—————————————————————————

Fakta Anna Dahl # 12

Forward
21 år

Nyligen signat 1 år med Wetterbygden Sparks