Senast Stars befann sig i Boråshallen så blev det seger med en poäng och med den vetskapen så kom man till spel under fredagskvällen med känslan av att det naturligtvis går att besegra fjolårets finallag på dennes hemmaplan. För att lyckas med det krävs det dock något alldeles extra och visst hade Stars mycket extra ikväll, men inte det ”lilla extra” – förlust med 84-88.

Det var Wetterbygden Stars som startade denna tredje omgång av årets SBL på bästa möjliga sätt. Med en aggressiv Moussa Kone i spetsen ryckte man omgående åt sig en ledning på sju poäng (22-15) innan Elvar Fridriksson (totalt 12 poäng i första perioden) vållar Boris Balibreas mannar stora bekymmer, dock fortfarande ledning för Stars efter tio spelade minuter, 26-23.

Den offensiva returtagningen i Borås Basket är den enskilt största anledningen till varför Stars inte lyckas rycka ytterligare i poängprotokollet. Med så pass duktiga poänggörare i hemmalaget så kommer man förr eller senare göra poäng om man ges flera möjligheter och det är också mycket riktigt vad som händer. Succesivt äter sig hemmalaget tillbaka in i matchen och till slut är man också förbi men inte längre förbi än att Stars i sin tur har svar. Adam Rönnqvist skickar i två trepoängare efter uppoffrade spel av Jonathan Bohman i den offensiva returtagningen och därmed är Stars åter i ledning. Borås Baskets Zac Cuthbertson vill inte vara sämre och skickar i några snabba poäng och med 14 sekunder kvar av halvleken så står Stars för, vad det verkar, en ödesdiger turnover. Man lyckas dock få ett sista stopp som i sin tur innebär att Ty Sabin hinner lossa från halva poäng, ja, inte bara hinner han få iväg skottet utan samma skott hittar dessutom garnet i Boråshallen, vackert! 43-42 till hemmalaget efter 20 spelade minuter och Stars hade vittring.

Inledningen av andra halvlek går helt och hållet i Borås Baskets favör. Med tre raka trepoängare tar man kommandot i matchen och när sen bortalagets headcoach får en mycket tuff teknisk foul mot sig så förstärks Borås momentum ytterligare, 59-52 på resultattavlan. Wetterbygden Stars lyckas svara med en alley-oop av Moussa Kone som inte kan beskrivas på något annat sätt än….fet. Borås Basket fortsätter trumma på och som mest är Borås Basket ledning uppe i nio poäng med dryga fem minuter kvar att spela av matchen, 71-62. Startskottet på den upphämtning som sen sker börjar med att Ty Sabin först drar i en trepoängare som följs upp av ytterligare poäng av firma Kone/Rönnqvist/Hermanson – underläge med 80-83.

I något anfall efteråt har sen Ty Sabin en helt vidöppen trea för att kunna kvittera matchen men tyvärr för Sabin och hans Wetterbygden Stars så är det ring ut och sen kan hemmalagets DeAndre Davis avgöra till Borås Baskets fördel från straffkastlinjen, slutresultatet skrivs till 88-84. Borås Basket lite djupare laguppställning fäller till slut avgörandet men all heder till Stars som står upp på ett föredömligt sätt – extra viktigt med den här prestationen efter debaclet i Luleå förra fredagen, det här vittnar ändå om att man kan spela med de förmodade topplagen, dessutom på dennes bortaplan.

Moussa Kone bäst i bortalaget med sina 21 poäng, 12 returer och sex assists. Hatten av även för Ty Sabin som återigen är uppe och nickar kring ”20-strecket”, denna kväll 21 poäng och sju returer. Wetterbygden Stars stentuffa inledning på säsongen (Luleå b, Borås b och Södertälje h) fortsätter nu på tisdag när de regerande svenska mästarna, Södertälje Kings kommer på besök.