Styrelsen i Wetterbygden Basketball elitverksamhet har idag enhälligt tagit det tuffa men helt nödvändiga beslutet att omgående ta ett steg tillbaka och lämna SBL dam för att istället spela Basketettan Dam.

De ekonomiska effekter som pandemin haft har gjort att vi kommit till ett läge där det idag inte finns tillräckligt med medel för fortsatt spel i högsta ligan.

Det har påbörjats ett målmedvetet arbete med att stärka klubbens organisation och ekonomi för att möta de krav som ställs för spel i SBL.

Styrelsen ser detta beslut som en väg för att samla kraft under kommande år och målsättningen är att snabbt kunna komma tillbaka till basketens finrum.

”När fakta och förnuftet säger samma sak måste man följa detta när man har ansvar för en total verksamhet. Då kan det handla om att man måste ta ett steg bakåt för att sedan kunna ta två steg framåt. Vi kommer aldrig chansa och riskera vår klubbs totala ekonomi, utan väljer därför att dra i handbromsen i tid, och förhoppningsvis komma tillbaka starkare än någonsin”.

Wetterbygden kommer fortsatt ha ett tydligt fokus att utveckla våra spelare och ledare att vara redo för nästa nivå inom basketen.

Trots detta tuffa beslut som nu tagits, får man inte glömma att Wetterbygden fortsatt har tre lag igång i förbundsseriespel. Vi spelar Ungdoms-SM Final Four för Flickor 19, samma tjejer som gångna helgen blev mästare i Scania Cup, och vi har vårt herrlag som gick till semifinal i Superettan herr.

Parallellt med det sportsliga kommer vi fortsatt arbeta vidare med alla de samhällsprojekt som vi idag gör genom vårt Projekt Reach, som både klubben och våra samarbetspartners är så stolta över.

Wetterbygden kommer fortsatt vara en basketfaktor i vår region!

Huskvarna 2022-04-19

Styrelsen Wetterbygden Basketball