Efter att Wetterbygden Sparks utv tjejer tagit en storseger på lördagen så vädrade även killarna i Stars Utv. luft och revansch när Eskilstuna skulle komma på besök till Huskvarna. Denna dag var dagen D då vi äntligen skulle få tillbaka våra två Daniel(Ekström och Molander) i laget efter mer än ett års skadetid.

Matchen startar i ett högt tempo med bra spel från hemmalaget, där Erik Juhlin direkt visar varför han nu får mer och mer speltid i Stars ligalag. Några snabba treor från Erik och sedan även lysande spel av den andra Arvikasonen Alfred Rehn gör att Stars får en bra start i matchen. Det tar dock inte långt tid innan Eskilstuna börjar äta sig in i matchen och kommer både ikapp och förbi i protokollet. När första kvart är över så leder gästerna med fyra poäng.

Det som denna säsong har blivit ett negativt signum för våra pojkar är att man släpper iväg fokus i andra kvart, och så även idag. Eskilstunas mer rutinerade lag får utan att anstränga sig ta hand om taktpinnen i andra kvart, och mestadels pga mycket slarvigt spel av hemmalaget. Alla dessa turnovers och taffliga passningsspel renderar i en halvtidsvila med ”bara” underläge 10p. Stars visar upp hela kartan av hur man INTE skall spela basket under dessa 10 minuter av matchen. Framför allt så brister man i lagspelet 5-5, och försöker istället spela 1 mot 1 vilket givetvis E-tuna tackar och tar emot för, då det är ett spel de är vida överlägsna Stars denna dag.

Efter halvlek tar sig Stars samman och börjar sakta komma tillbaka i ett spel som är värt namnet. Även om flera nyckelspelare i Stars har en dålig dag på jobbet så krigar framför allt Alfred Rehn på ett lysande sätt och håller på egen hand liv i matchen genom flera bra avslut och ett mycket bra försvarsspel. Ludde Forsberg jobbar på förtjänstfullt och även Nils Fallenius skjuter bra denna dag för att hålla liv i matchen inför sista kvart.

Sista akten blir till slut en riktig utmaning om segern från Stars sida. När Daniel Ekström kommer in och gör några patenterade attacker mot korgen som ger både poäng och straffkast så är det till slut match med bara fem poängs skillnad mellan lagen. Med 90 sekunder kvar så har Stars chansen, men två missade treor av nämnde Ekström och Juhlin så blir det ingen segerfest denna dag i Sandahallen. Till slut stannar klockan och förkunnar slutresultatet 78-86. Positivt är att Stars vinner både tredje och fjärde period.

Någonstans var denna match ändå ett klart fall framåt sedan matcherna innan jul. Nu kunde vi ändå skönja ett lag som kan tävla om poängen igen i BEH. Daniel Molander kom på planen idag och jobbade bort ringrosten, där han kommer bli en klar tillgång till laget när han får mer matchtid i benen. Daniel Ekström visade även han att när han får mer match i kroppen så kommer han bli ett stort hot för motståndarna med sina attacker och skott utifrån.

Dagens behållning i hemmalaget är dock utan konkurrens Alfred Rehn som har vuxit in i Stars-laget under säsongen på ett mycket bra sätt och spelar en enkel men effektiv basket. Även ett stort plus till Erik Juhlin som sköt bra och oroade E-tuna hela tiden han var inne på plan. Nu tar vi lite träning i två veckor och tar sedan nya tag med match mot RIG Mark. GO STARS!!!